tgcontact

theater op locatie

SPELERS

Kelly Swinkels

Mijn naam is Kelly Swinkels, ik woon in ‘t Veld en werk op een basisschool in Schagen. In de klas ben ik gek op verhalen vertellen en toen een speler bij Contact daar toevallig achter kwam en mij had zien vertellen, werd ik gevraagd om eens langs te komen bij Contact. Dat klikte en sinds een paar jaar mag ik mij ook speler bij Contact noemen. Een erg gezellige club waar ik met veel plezier speel.

Kelly

Monique Groefsema

Mijn naam is Monique Groefsema en ik doe dit jaar voor de 2e keer mee met een uitvoering van Contact. Ik woon samen met mijn man en onze twee dochters al 20 jaar met veel plezier in Nieuwe Niedorp. Ik werk bijna 25 jaar bij de Rabobank, sinds kort op het hoofdkantoor in Den Helder. Daar werk ik bij afdeling bedrijven.

Toneelspelen is een grote hobby van mij omdat het mij veel energie geeft. Het is een ontzettende leuke groep mensen. Allemaal heel verschillend maar met een grote passie en dat is een mooie uitvoering maken. Het is een prachtig proces, het begint met de workshops en in de loop van die tijd begint Janna met het stuk te schrijven. Ze probeert wat uit met ons, de helft wordt weer gedeletet maar wat ze kan gebruiken wordt in het nieuwe stuk geplaatst. En zo wordt het stuk gevormd door Janna. Ook dit jaar wordt het weer geweldig, wat hebben we een lol met repeteren. Dit jaar is de uitvoering wederom lekker binnen, regen of wind kan ons niet deren!

Mensen wacht niet met het bestellen van kaarten want voor je het weet is het uitverkocht en vis je achter het net!

Monique

Bert Lont

Toneel spelen doe ik al een aantal jaren, en bij TG Contact begonnen. En tegenwoordig wel in drie verschillende clubs en voorstellingen. Dus ja, ik vind het leuk. Bij het 50 jarige bestaan van Contact hebben we een jubileum voorstelling bij het “Kremlin” in Winkel gespeeld. Dat is het begin van spelen op “Locatie”, wat we nog steeds doen. Dit vergt aanmerkelijk meer inspanning van de spelers en niet te vergeten van de mensen daarom heen, van decor, licht en geluid. Soms waai je uit je tuig met tent en al en/of spoel je met het water van de locatie. Maar bijzonder en spannend is het altijd. Dit jaar met “Crashhh” in én bij een atelier in O.Niedorp. De meeste stukken worden op maat geschreven voor ons, de laatste jaren gebeurd dat door onze regisseur Janna de Lathouder.
Jullie “moeten” komen kijken omdat het bijzonder, leuk, grappig, integer, boeiend etc etc is. We hebben d’r hard aan gewerkt, daarom.

Bert

Jos van Venrooij

Mijn eerste toneelrol was holbewoner. In de musical op de basisschool in Den Haag. Met een geïmproviseerd dierenvel en een zelfgeknutselde knots. Van papier maché. Maar toen gingen wij plotseling eerder op vakantie, en kreeg iemand anders mijn rol. En mijn knots. Op de middelbare school was ik Neptunus, de god der zee. In een totaaltheaterstuk van de leraar Nederlands, want het waren de jaren zeventig. Ik moest er ook bij zingen. Bij de jongerensoos, nog steeds de jaren zeventig, zat ik al snel bij de werkgroep toneel. En speelde, geloof het of niet, de rol van Arie. In een stuk dat ‘Arie Maakt Bombarie’ heette. Ook nog. Ik kan er nu ook niks meer aan doen. Op de verjaarspartijtjes van mijn dochter, die binnenkort trouwens 28 wordt, speelde ik , als leuke gescheiden vader, toneelvoorstellingen. Samen met een vriendin. Ieder jaar uitgebreider. Tot we er een jaar, het derde, zó veel werk van hadden gemaakt dat het voor een kinderpartijtje echt nergens meer op sloeg. Zelfs niet voor een leuke gescheiden vader. Met jeugdige overmoed huurden we een zaaltje, zetten een advertentie in de krant en hebben zo een aantal jaar kindervoorstellingen gespeeld. In huiskamers, gymzalen, café’s en theatertjes. En het gehuurde zaaltje. Met als absoluut hoogtepunt een week lang de Parade, in Den Haag. In Schagen aangeland deed ik mee aan een aantal projekten van De Theaterwerkplaats. Allemaal kindertheater. Bij Contact speelde ik al eerder een seizoen mee, in de voorstelling Contactgestoord. En nu dus in Crashhh.

Jos

Marion Breed

Ik speel nog niet zo lang toneel, ben begonnen bij de productie “Meisjes van 80” en zag toen een oproep van Contact voor nieuwe leden. Dit is het derde jaar dat ik bij Contact speel en wat is het een feestje!!! In het begin van het seizoen veel improvisatie, als de rollen bekend zijn hard aan de slag met repeteren, dan het opbouwen en wat er dan uit de handen van de decorploeg tevoorschijn komt: on-ge-lo-fe-lijk!
Datzelfde geldt voor de techniekmensen (licht & geluid) die met veel toewijding ons prachtig verlichten en van geluid voorzien. Ook voor deze voorstelling is door decor & techniek heel veel werk verzet, tel daar nog een geheel nieuw stuk bij op (geschreven & geregisseerd door Janna de Lathouder) een prachtige locatie en enthousiaste spelers. Kortom: mis het niet! Want als er iets prachtig is om als speler te mogen ervaren, dan zijn het de reacties vanuit het publiek! Graag tot ziens.

Marion

Linda Schrieken

Hoi! ik ben Linda Schrieken, 35 jaar, en woon samen met mijn vriend en 2 kinderen in Winkel. Naast mijn gezin, 3 banen, vele vrijwilligerswerk,sporten en nog andere hobbys speel ik nu voor het 3e jaar mee met Toneelgroep Contact. Het is voor mij echt een uitlaatklep van alle dagelijkse bezigheden…maar daarnaast geeft het ook veel energie! Het eerste jaar bij Contact, was qua spel dat ik een drempel over moest, maar qua gezelligheid en je veilig voelen in een groep, dat zat direct goed!

Toneelgroep Contact is bijzonder, door zijn spel elk nieuw jaar op een andere locatie te laten zien, door de verschillende soorten spelers in leeftijd, maar ook door onze scriptschrijfster en regisseuse Janna de Lathouder, zij is de drijvende kracht achter het verhaal en onze prestaties.

Dit jaar, en het is echt zo!!!….hebben we zo`n leuk stuk: CRASHHH….

We hebben al zo veel lol en plezier gehad met het reperteren en vorm geven ervan. Ook het opbouwen, met de mannen van het décor, licht, en geluid….het is een groot feest. Met name de laatste weken is het kneiterhard werken voor iedereen, en het is dan zoooo fijn als er zoveel publiek zit, en allemaal enthousiast zijn…daar doen we het voor!!!

Dus komt allen…..

En lijkt het je leuk om ook te komen spelen bij Toneelgroep Contact, spreek een van ons aan,en wie weet doe jij ook volgend jaar mee…Leuk!

Linda


# Reacties uitgeschakeld voor SPELERS