tgcontact

theater op locatie

Blog

24 april 2024

Beste mensen, heeft u dat ook, dat u soms denkt: heb ík dat? Nou, daar kan ik over mee praten. Ik woon op Belevingscentrum Veldzicht Hoeve, in ‘t Veld, aan de Doorbraakweg 6. Een prachtige plek, met een lief gezin die ons heel goed verzorgen. Maar, elke dinsdagavond is het bal. Komen er allerlei auto’s het erf op en vervolgens is er lawaai en muziek in de schuur, de loopstal, op het erf, eigenlijk overal. Weer of geen weer, die mensen komen, zitten overal aan en op en roepen van alles en nog wat. Veel lachen doen ze ook, maar eerlijk gezegd begrijp ik nog niet waarom. Onze varkens George en Brad waren even voor een wandelingetje, maar wisten niet hoe snel ze weer terug moesten keren vanwege al dat gedoe. En onze baasjes, Joep en Constance, vinden het nog goed ook! Als ik het goed heb begrepen zijn er eind mei en begin juni voorstellingen (ik heb daar geen kaas van gegeten dus kan u niet zeggen wat dat is). En u kunt daarvoor reserveren via deze site. De rest van de week is het trouwens fijn rustig, en op zaterdag is het gezellig, want dan is de winkel open 🙂
Ik stuur u een moeizame maar loei goeie groet.

16 april 2024

De kaartverkoop voor SJEU is gestart! Via www.tgcontact.nl kunt u reserveren. Of iedereen het daar mee eens is valt te betwijfelen. De twee dames op de foto lijken op het eerste gezicht u niet meteen een warm welkom te geven. En er wordt gefluisterd dat ze ook al met een trekker in de weer waren. Maar… of dat echt zo is? Kom het zelf beleven! Speeldata: 29 en 31 mei, 1, 2, 7, 8, 9 juni!

12 april 2024

De tijd vliegt voorbij! Of, zoals de Fransen zouden zeggen: “le temps passe vite” – want het moet gezegd: ook Frans is een mooie taal (n’est-ce pas?). Dat vinden we bij Contact in ieder geval wel. Er is zelfs iets Franserigs opgenomen in de titel van de nieuwe voorstelling: SJEU. En het stuk heet niet alleen SJEU, het heeft ook sjeu. Hoe omschrijf je eigenlijk sjeu? Nou, bijvoorbeeld met ‘zwier’ – en dat zijn de Contacters zéker aan het doen: met z’n allen aan de zwier. Wie ons op Facebook volgt (Toneel Contact) heeft het bewijs al kunnen zien, afgelopen week. Dat zag er toch zwierig uit, of niet soms. We werken hard door aan het stuk, dat zich afspeelt bij Belevingsboerderij Veldzicht Hoeve in ‘t Veld. Super dat we daar letterlijk zooo de ruimte krijgen om verrassende scènes neer te zetten. We zijn dan ook heel blij met de samenwerking met Constance en Joep! Elke week worden we gastvrij ontvangen en op het grote terrein mogen we met van alles en nog wat spelen. En dat zal u zéker terug gaan zien in de voorstelling. De kaartverkoop via deze website start binnenkort. De voorstellingen zijn op: woensdag 29 mei (première), 31 mei, 1 en 2 juni en op 7, 8, en 9 juni. Misschien handig om alvast een dag te prikken in uw agenda… En de buren gezellig meevragen?! Het spreekwoord zegt immers: beter een goede buur dan een verre vriend, oftewel: qui a bon voisin, a bon matin! Mocht u nu alvast willen reserveren dan kan dat via: toneelgroepcontact@gmail.com

25 februari 2024

We zitten bijna in maart dus hoog tijd voor nieuws vanuit Contact. We zijn sinds november bezig met repetities onder leiding van onze nieuwe regisseur, Kirsten Dijk. Zij maakt regelmatig locatie-theater. Een mooi voorbeeld daarvan was de voorstelling Helden van Bolsward, die eind oktober t/m begin november 2023 in Bolsward te zien was. Kirsten laat zich (en ons!) inspireren door de plek waar gespeeld gaat worden. Zij heeft een verhaal bedacht waarin de spelers een aandeel hebben door mee te schrijven en ideeën aan te leveren. We krijgen dan ook telkens opdrachten die we op de locatie zelf uitvoeren. De vraag voor u is nu uiteraard: wáár gaan jullie dan spelen? We zijn heel blij dat we kunnen melden dat de voorstellingen dit jaar bij Belevingsboerderij Veldzicht Hoeve zullen zijn. Oorspronkelijk hadden we een andere locatie op het oog, maar door een brand werd daar letterlijk roet in ’t eten gegooid. Gelukkig zijn we daarna zeer gastvrij onthaald door Constance en Joep in Veldzichthoeve en mogen we van allerlei ruimtes gebruik maken. Het zal dan ook zeker een bijzondere voorstelling worden. Overigens hebben we al publiek, die wel enigszins verbaasd zijn ons te zien, maar ook enthousiast hun goedkeuring laten horen. Mocht u met dat publiek van gedachten willen wisselen, ze zijn te zien op onze Facebook pagina: Toneel Contact.

Speeldata: woensdag 29 mei (première), vrijdag 31 mei, zaterdag 1 juni, zondag 2 juni en 7, 8 en 9 juni.

Een loeigoeie groet namens Contact, Bert Jong & Marion Breed

Zomergroet van Contact! juni 2023

Het zit erop! Zeven keer hebben we SCHUUR gespeeld, uitverkochte voorstellingen, zelfs mensen op een wachtlijst, en wat een leuk, enthousiast publiek hebben we mogen zien! Hartelijk dank voor eenieder die gekomen is en we hopen dat u genoten heeft van wat u heeft gezien. Nog even in de reprise: merkwaardige types die met een boot aankwamen, was dat wel zuivere koffie? En over koffie: hoewel dat kwartiertje werd ingesteld was de koffie niet bepaald perfect. Maar, wel met liefde gezet door de cliënten van de Sociale Beer, waar ieder zijn eigen taak had en die -al harrewarrend met de anderen- volbracht. Schimmige types waren er ook – iemand die er alles voor over had om niet herkend te worden, iemand die zich schuilhield in wat een laboratorium bleek te zijn, een boekhouder die in de nesten gewerkt werd door zijn onverzettelijke bazin. En natuurlijk de lieve dames – de één die allerlei kringloopspullen bracht en de ander, van de koepelorganisatie voor sociale werkplaatsen – die bleken toch wat minder lief te zijn, uiteindelijk. De ster van de show was natuurlijk de gast-speelster die op haar eigen wijze haar rol en tekst deed.

We hadden de voorstelling niet kunnen maken zonder Janna, onze super-regisseur. En ook Rick, onze lichtman en Gertruud die de vormgeving en kleding heeft verzorgd, hebben een enorme bijdrage geleverd. Onze dank gaat ook uit naar velen die praktische hulp verleenden: Smit Constructie uit Winkel, die de opstapjes voor de tribune hebben gemaakt, de firma Beers (waar de tribune al die tijd gelogeerd heeft), Hans Doodeman en Mike Leegwater die ervoor zorgden dat de tribune naar de speellocatie werd getransporteerd, Autocentrum Van der Stoop en Kruijer, waar geparkeerd mocht worden, Ralp Elshof van Diezijnhof voor het drukwerk en die ervoor gezorgd heeft dat de online kaartverkoop weer werkte, Laura van Zorgboerderij Buitengewoon in de Polder die advies en hulp heeft gegeven met betrekking tot de gast-speelster, Peter Wittekoek die ons prachtige publiciteit heeft gegeven, de EHBO-vrijwilligers die elke avond aanwezig waren en Aad Zandvliet die foto’s maakte voor plaatsing in lokale kranten. Daarnaast zijn we gesponsord door: AVA Alms Valve Agency, SBMO Consultants, Stammis Horecaverhuur, Boekel-Leegwater Transport en Univers Reclame.

Onze grote dank gaat vooral uit naar Nel Leegwater en Jan Groot, voor het mogen gebruiken van hun locatie, hun lieve ontvangst, en die keer op keer (als we met een vraag kwamen) zeiden: ‘natuurlijk gaat dat lukken, dat regelen wij wel even’. En ook alle vrijwilligers die koffie kwamen schenken, de kassa draaiden, en allerlei hand-en spandiensten hebben gedaan: een groot dank-je-wel voor jullie!

Inmiddels is de Sociale Beer opgeheven. De cliënten zijn elders ondergebracht, in een veilige omgeving waar ze aan hun ontwikkeling kunnen werken. De boekhouder en laborante zijn er met taakstraffen vanaf gekomen en doen vrijwilligerswerk bij, jawel, sociale werkplaatsen. De écht schimmige types daarentegen, hebben van de rechter veel tijd gekregen om na te denken over hun acties en wie weet gaan ook zij hun leven beteren. Vanuit Contact wensen wij u een prachtige zomer toe en graag tot horens en ziens!

Namens Contact: Maaike Heijnen, Stefke Kroone, Jan Schurer, Linda Schrieken, Gonnie van Ham, Marina van den Brink, Susanna Conijn, Ingrid van der Werf, Paul Oudeman, Bert Jong, Marion Breed-Houting

15-05-2023

Zomaar een zondagrepetitie bij Contact. Beginnen met een kop koffie of thee, koekje erbij, praatje maken met elkaar. Want we zijn een stel sociale beertjes bij elkaar hoor, als Contacters. Zonder koffiekwartiertje zijn we nergens. Soms gaat het zomaar even over Demis Roussous, of over BZN. Of over een baby en dat iemand een nieuwe schemerlamp heeft. Maar dat heeft u waarschijnlijk al gezien op Facebook (bijvoorbeeld dat van die baby en die schemerlamp). Of op de website – waar u hopelijk naartoe hebt geklikt, op uw smart Phone of I-Phone, of tablet, of laptop, in ieder geval iets waarmee u het wereldwijde internet op kunt. Om dan vervolgens uit te komen bij de vertrouwde, lokale toneelgroep Contact die vanaf 7 juni voorstellingen speelt.

Tijdens de voorstelling wordt er kort stroboscopische effecten gebruikt.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met reserveren. De zondagrepetitie liet zien dat het een voorstelling is met vaart, humor, muziek, en bijzondere personages die ieder een geheel eigen kijk op het leven hebben. De één staat enigszins op zijn strepen, een ander gaat in haar eigen blijheid op. Dan is er nog zo één die eigenlijk gewoon boos is, niet zozeer op die anderen, maar op… tja…. En dan die ene, iemand die het even niet meer weet, die zichzelf nog wel herkent, maar soms ook weer niet. Grappig genoeg hebben ze onderling een verbinding, net als de Contacters. Daarnaast zijn er nog meer types, want in het leven zijn er nu eenmaal niet alleen maar sociale beertjes. Iemand moet de leiding nemen, niet waar? En waar leiding wordt gegeven, daar zijn volgers. Met alle gevolgen vandien. Om nog maar niet te spreken van de persoon die er is en niet is. En tóch… is daar die verbinding en passen ze allemaal samen in het verhaal. Het verhaal van SCHUUR.

Voorstellingen op De Weel, Zijdewind: première: 7 juni, 9, 10 en 11 juni en 16, 17, 18 juni. Aanvang telkens 20.00 uur, behalve op 18 juni: matinee, aanvang 14.00 uur.

28-04-2023

De voorstellingskoorts loopt op, bij Contact. Op allerlei vlakken wordt hard gewerkt, want een toneelproductie is veel meer dan tekst leren en spelen. Na het plaatsen van de tribune is er verhit gewerkt aan het decor en dat begint steeds meer zijn vorm aan te nemen. Een langzame, maar zekere metamorfose vindt plaats in de schuur waar we wekelijks een warm welkom krijgen van Jan Groot en Nel Leegwater. Voor de vormgeving en de kleding mogen we weer dankbaar gebruik maken van de expertise van een vertrouwde persoon: Gertruud Keetman. Ze is op bezoek geweest, heeft het script gelezen en haar ideeën over kleding zult u dus terugzien in de voorstelling. Ook is onze nieuwe lichtman op bezoek geweest. We zijn heel blij dat Rick Roomeijer ons in zijn zonnetje(s) wil gaan zetten. U kent hem waarschijnlijk al, want hij doet al jaren het licht bij de voorstellingen van de Notenkrakertjes, waarover hij met veel enthousiasme vertelt. En ook de publiciteit begint te rollen: Ralph Elshof van Diezijnhof werkt aan de flyer en helpt ons om het betaalsysteem (voor kaartjes) via onze website weer werkend te krijgen. Dat heeft nog wat voeten in de aarde, het systeem is immers voor het laatst gebruikt in 2019, maar met de hulp van Ralph komt het goed. Zodra u kaarten kunt reserveren via de site laten we dat weten. Wel raden we aan om alvast een datum te prikken wanneer u wilt komen want het aantal plaatsen per voorstelling is beperkt. En op voorhand willen we alvast melden dat De Weel en omgeving een lieflijke plek is, zowel om een toneelproductie te mogen spelen, maar ook om te wonen. Er is daarom al gekeken naar parkeermogelijkheden en daarvoor kunt u terecht bij autobedrijf Van der Stoop en Kruijer – zij zijn zo vriendelijk om parkeerplaatsen ter beschikking te bestellen. Vanaf hun bedrijf kunt u gemakkelijk via het fietstunneltje naar de voorstelling. Fietsen kunnen op De Weel zelf geparkeerd worden. Rest ons u een hartelijke groet te zenden en graag tot ziens bij de voorstellingen. 

Voorstellingen: première: 7 juni, 9, 10 en 11 juni en 16, 17, 18 juni (matinée). 

27-02-2023

Nieuws van Contact

We zitten bijna in maart en bij Contact wordt er hard gerepeteerd. En veel gelachen, dat gelukkig ook. Onder leiding van Janna de Lathouder worden allerlei warm-up opdrachten uitgevoerd die voor sommigen nog een hele opgave blijken te zijn maar waardoor in ieder geval iedereen in de lach schiet. En daar is een warm-up ook voor: om even al dat andere los te laten zodat je daarna aan de slag kunt met het stuk. Met SCHUUR, wel te verstaan. Want zo heet het nieuwe stuk dat in juni te zien zal zijn in een prachtige locatie in De Weel. Het oorspronkelijke idee voor dit stuk is door Janna verder uitgewerkt waarbij ze heeft gewerkt binnen de ideeën en teksten die er al waren – een hele uitdaging voor haar omdat zij normaal gesproken de stukken voor Contact helemaal zelf schrijft. Maar het is haar gelukt en nu is daar SCHUUR, een uniek stuk op een unieke locatie. Een stuk met merkwaardige types. Met humor en met de nodige suspense. Met beren (op de weg? of niet, dat is de vraag), andere dieren, met hoofd- en bijzaken én de spelers van Contact. Die zijn sinds januari hard hun teksten aan het leren zodat er gespeeld kan worden en eenieder zich kan verdiepen in zijn/haar rol. Kortom, de voorbereidingen zijn al in volle gang. Zeg je SCHUUR, dan zeg je Contact!

Speeldata: première: woensdag 7 juni, en in de weekenden: 9, 10, 11 juni en 16, 17, 18 juni.

 

18-11-2021

Nieuws van Contact

Jazeker! U leest het goed! Nieuws van Contact! U weet wel, die toneelgroep die al jarenlang met veel plezier bijzondere, unieke voorstellingen speelt op heel bijzondere locaties. En die net als alle andere toneelgroepen hun voorstelling de Coronamist in zagen gaan. Knarsetandend, dat zeker! Wat hebben we gebaald dat we niet ‘aan de bak’ mochten. Maar: er lijkt licht te zijn aan het eind van de Covidtunnel en we gaan dit seizoen weer met goede moed aan de slag. Maar: wel in een veranderde samenstelling. Hoewel wij een heel fijne samenwerking hebben gehad met Lisa Stam is er in goed overleg besloten dat we op zoek zouden gaan naar een nieuwe regisseur. Dat is Rigo Wijdoogen geworden, die met plezier aan de slag gaat om samen met ons een mooi, nieuw, bijzonder stuk te maken. Ook hebben we al een locatie, die we nog even geheim houden. Behalve dan, dat we er héél gastvrij ontvangen zijn! En nu zou ik dit stukje het liefst beëindigd hebben met een: “hoera, u hoort weer van ons!”-kreet, maar dat zit er niet in. Want er is nóg een afscheid op handen en dat is er één waar Contact heel erg tegen op ziet. Ons gouden trio: Bert Lont, Chris Boot en Jan Tielen hebben aangegeven dat zij eigenlijk met pensioen willen. En hoewel wij dat het liefst met een “NEE! Gaat niet gebeuren!” hadden beantwoord, gunnen we hen natuurlijk meer vrije tijd. Maar wat zullen we ze missen: Chris en zijn decor creaties (je vraagt iets en ineens staat het er), de “ik weet er wel raad op” ingevingen van Bert (die daarnaast graag op metershoge steigers klimt) en de prachtige schijnsels van Jan (die daarnaast Bert tot de orde riep om niet te hoog te klimmen). Om nog maar te zwijgen over hun tomeloze energie en “natuurlijk kan dat, hoezo zou het niet kunnen”-houding. We kunnen ze niet missen, maar we zullen dapper op zoek gaan naar enthousiastelingen die in hun voetsporen willen treden. Daarover volgende keer meer.

13-12-2020

Of ik een stukje wilde schrijven, namens Contact. Voor u: trouwe fan van Contact, die de afgelopen jaren heeft genoten van verrassende, gekke, vrolijke en spannende momenten in voorstellingen op niet-alledaagse plekken. Bij het Kremlin, op de gronden van Jan Cees Lont en bij garage/showroom Groenewoud in Winkel. Op een golfbaan, waar u regen en wind doorstond. In een paardenstal waar muisjes ‘backstage’ rondscharrelden terwijl de voorstelling in volle gang was. Op verschillende niveaus in een kunstatelier, waar zelfs meters boven de gebruikelijke speelvloer werd geacteerd. Een routevoorstelling waar het publiek naar 3 verschillende plekken in Winkel werd geleid, om voor het laatste gedeelte samen te komen bij het Parfumflessenmuseum. Een voorstelling met en tussen de prachtige voertuigen en entourage van Museum Collectie 39-45. Een voorstelling op de uitgesleten stenen in het kerkje in Haringhuizen. Een voorstelling in een oude tennishal, omringd door caravans en een autowrak. En waar we ook speelden, telkens werd er gedacht in mogelijkheden door zowel onze Techniek en Decorploeg, als onze Kledingontwerpster (ik spel die woorden niet voor niets met een Hoofdletter). Telkens konden we rekenen op helpende handen van de locatie beheerders en buren om hen heen. En telkens werden we vereerd met u, ons publiek, en uw reacties op de voorstellingen. Dan nu terugkomend op de woorden waar ik mee begon: of ik een stukje wilde schrijven. Ik had graag geschreven over onze nieuwe voorstelling, maar daarvan gaat het helaas niet komen dit seizoen. De onzekerheid die Covid met zich meebrengt speelt ons parten en met pijn in het hart moeten we zeggen: in 2021 zullen wij niet, zoals gebruikelijk, rond mei/juni voorstellingen brengen. We grijpen daarom terug op vrolijke, grappige en dierbare herinneringen van de afgelopen jaren en hopen dat u dat met ons doet, ook al is het op afstand. We melden ons weer, en tot die tijd wensen we u alle goeds. Pas goed op uzelf en de uwen!

24-05-2019

De kop is er af! Vier voorstellingen gespeeld en nog 3 te gaan. We zijn blij met het publiek dat is gekomen om ons te steunen terwijl we moesten concurreren met de kermis in Lutjewinkel én het Eurovisie Songfestival…  Wat fijn om gegrinnik en lachen te horen vanaf de tribune, en de reacties op bepaalde effecten die gebruikt worden. En niet te vergeten het applaus, dat ons in ruime mate is toebedeeld. “Boeiend theater in een fraai decor, met enthousiasme gebracht” zo staat het te lezen in de Schager Courant van vrijdag 17 mei. Een mooie recensie, die terug gelezen kan worden op onze Facebook pagina, of wellicht heeft u ‘em zelf al gelezen. Er wordt ook het een en ander geschreven over de verschillende personages die u te zien krijgt: een professor-achtige nerd, een stoere vrouw die haar mannetje staat, een uitvinder met een hyperactieve assistent, twee aanhankelijke zusjes, de dame van adel, de mopperaar, de voorraadbeheerder, de leider… zeer uitéénlopende personages die het samen moeten zien te rooien. De manier waarop zij dat doen vormt één van de verhaallijnen. Vanuit het publiek hebben we enthousiaste reacties gekregen, over het decor, het spel, de muziek, belichting en de speciale effecten. Een veel gehoorde opmerking is: “er gebeurt zo veel!” en “je weet soms niet waar je kijken moet”. Tja, wat wil je met een speelvlak over een lengte van zo’n 20 meter waar ieder personage zijn eigen stek heeft gekregen, van caravan tot stellage tot ligstoel tot… maar laat ik niet alles vertellen wat er te zien is. Want u kunt veel beter zélf komen kijken. Vanaf 19.45 bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee en na afloop zijn er diverse drankjes verkrijgbaar waar wij dan diverse hapjes bij verzorgen. Graag tot gauw!

Nog te zien op: 24, 25 en 26 mei, aanvang telkens om 20.30. Locatie: Tennishal van Jan Schreur, Weereweg 28 in Lutjewinkel

Reserveren via de website: www.tgcontact.nl of door te bellen naar 06-53 35 82 76 (tussen 20.00-22.00) De voorstelling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar

11-05-2019

Contact speelt RESET.  

Het wordt spannend, voor TG Contact – nog even en dan mogen we spelen. In de appgroep denderen de berichten heen en weer: “heeft er nog iemand een oud laken? Liefst met bloemetjes” en “nee, maar ik heb wel een pruik te leen” en “ik heb nog een stropdas nodig” – de spelers verzorgen namelijk zelf de accessoires die bij hun personage horen, maar helpen elkaar daar gelukkig ook graag bij. En dan hebben we nog de doe-het-zelvers – degenen die de decorploeg ondersteunen door thuis aan de slag te gaan en die met allerlei moois op de proppen komen. Ik mag er niet te veel over zeggen, maar één van de spelers heeft met hulp van zijn echtgenote zijn gezicht in gips gemodelleerd, om vervolgens creatief bezig te zijn met een jerrycan, zonnebril, lichtjes… dit alles met uiterste precisie en veel geduld…

Nu we het daar toch over hebben: hoeveel geduld kan een mens in zich hebben? Aad Zandvliet beschikt over een héél grote dosis van deze mooie eigenschap. En dat is ook hard nodig. Hij heeft ons verzoek om foto’s te maken (voor ons eigen archief en persberichten) geaccepteerd. Dus kwam hij welgemoed met statief en al ons opzoeken in de tennishal. In overleg met Gertruud Keetman (vormgeving) en Lisa Stam (regisseur/schrijfster) werden de aanwezige spelers op diverse plekken neergezet. Uiteraard had onze lichtman Jan Tielen graag de nodige schuifjes gebruikt om het Aad wat makkelijker te maken, maar er werd uiteindelijk voor gekozen om het licht in de sfeer van de voorstelling te houden – en dat betekende een langere sluitertijd. Voor de niet-fotografen onder ons: dat betekent dat degene die op de foto gaat héél stil moet zitten tijdens ongeveer 10 à 15 tellen. U begrijpt het zeker wel: telkens was er wel iemand die met de ogen knipperde, in de lach schoot, of even bewoog. Maar met ijzeren volharding en héél veel geduld heeft Aad de aanwezigen mooi op de gevoelige plaat gekregen. Vorige week stond daarvan al een foto in de Niedorper en nu weer één. Uiteraard in zwart-wit, want…. u komt toch zélf ons in kleur en levende lijve bekijken? Dit is tevens onze moederdag-cadeau tip: maak moeders blij met een toegangskaartje voor één van onze voorstellingen – en ga zelf natuurlijk gezellig mee. De voorstelling, in combinatie met de hartelijke gastvrijheid vooraf en na afloop, staan garant voor een superleuke avond!

Voorstellingen: première 15 mei, 17, 18, 19 mei en 24, 25 en 26 mei, aanvang telkens om 20.30. Locatie: Tennishal van Jan Schreur, Weereweg 28 in Lutjewinkel

Reserveren via de website: www.tgcontact.nl of door te bellen naar 06-53 35 82 76 (tussen 20.00-22.00) De voorstelling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar

Mei 2019

Voor je het weet…. zijn we weer een week verder in het jaar en een week dichter bij de voorstellingen. Er wordt hard gerepeteerd en helaas ondervond Contact ook dit jaar een tegenslag, richting de voorstellingen. Jan Schurer gaf vorige week aan dat hij door persoonlijke omstandigheden niet in de gelegenheid is om mee te spelen en zijn rol zal nu door Susanna Oud-Conijn gespeeld worden. We zijn heel blij dat Susanna dit op zich heeft genomen en we beseffen dat deze rolwisseling de nodige inspanning vraagt van de hele groep, maar we gaan er met z’n allen voor. Maar dat is niet het enige nieuws; een paar weken geleden kwam onze steun en toeverlaat voor de kostuums en vormgeving haar medewerking wederom verlenen, net zoals zij dat de afgelopen jaren deed: Gertruud Keetman is aan de slag gegaan met haar creativiteit en met een supermooi resultaat! Gertruud heeft zo haar eigen manier om ideeën over de vormgeving en kostuums op te doen. Zij neemt het script door, spreekt met de regisseur, bekijkt de locatie, ook als daar al decor staat, en komt vervolgens met aanvullingen en suggesties voor de vormgeving. Daarnaast maakt ze schetsen voor de kostuums, die ze dan voor een heel groot gedeelte ook nog eens verzorgt. Een enkele keer stuurt ze een speler er op uit om bepaalde kleding of accessoires te ‘scoren’ (Koningsdagmarkt heeft een aantal zeer bruikbare dingen opgeleverd!) maar meestal heeft zij zelf iets passends in haar grote collectie dat gebruikt mag worden. Vervolgens helpt ze je dan bij het kleden, zodat alles zit zoals het moet en je als speler je optimaal kunt bewegen, maar er ook optimaal uit ziet – haar ideeën versterken de gedachten, het ‘zijn’ van de personages. Gertruud heeft de gave om, door kleding en accessoires voor een personage te creëren, een speler nét dat extra zetje richting zijn/haar rol te geven. Afgelopen zondag was zij bij de repetitie aanwezig, met kostuums uit haar onuitputtelijke collectie en al gauw transformeerden de spelers in hun personage – en dat was nog vóórdat we met de repetitie aan de slag gingen. Kortom, we zijn weer een stap verder op weg naar de uitvoeringen!

Voorstellingen: première 15 mei, 17, 18, 19 mei en 24, 25 en 26 mei, aanvang telkens om 20.30. Locatie: Tennishal van Jan Schreur, Weereweg 28 in Lutjewinkel

Reserveren via de website: www.tgcontact.nl of door te bellen naar 06-53 35 82 76 (tussen 20.00-22.00) De voorstelling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar

SAMSUNG CSC

April 2019

De PR machine draait op volle toeren… er zijn al posters opgehangen en in deze Niedorper vindt u de flyer voor onze nieuwe voorstellingen. De voorkant laat een grote camper zien in een verlaten landschap.  Op de achterzijde eindelijk het lang verwachte oplichten van een tipje van de sluier… namelijk: waar gaat het verhaal over? “Een groep mensen probeert te overleven – hoe gaat dat in zijn werk, en lukt dat eigenlijk wel?” Net als in de realiteit reageert ieder (personage) op zijn/haar eigen wijze op het probleem en dat leidt tot een aantal interessante ontwikkelingen. Schrijfster en regisseur Lisa Stam heeft een bijzonder verhaal gecreëerd met een aantal hilarische momenten, maar ook spanning ontbreekt niet. Dit alles in een, het is al eerder geschreven, zeer bijzonder decor waar ook het brandweerkorps van Winkel een steentje aan heeft bijgedragen. Hoe zij ons geholpen hebben, daar laten we ons nog niet over uit, maar spectaculair is het wél. Verder willen we u er nog aan herinneren, dat als u naar de voorstelling komt,  u dan géén kussentje mee hoeft te nemen – de tribune die we inmiddels al weer bijna drie jaar hebben is weer opgebouwd. Na een flinke logeerperiode bij Transportbedrijf Beers, waar het hem aan niets ontbrak en hij flink in de watten is gelegd 😊, is hij met speciaal vervoer naar de locatie gebracht. Vervolgens  is hij door de tribunebouwers met liefde en toewijding weer helemaal picobello in orde gemaakt zodat u prettig zittend de voorstelling kunt bekijken.

April 2019

In het vorige bericht las u het al: we zijn op volle stoom richting de voorstellingen! Dat betekent, dat u binnenkort al kunt gaan reserveren, via de website: www.tgcontact.nl of via 06 53 35 82 76 (aub bellen tussen 20.00-22.00 uur). De première is op woensdag 15 mei en vervolgens spelen we op 17, 18 en 19 mei en 24, 25 en 26 mei. De afgelopen week zijn er bergen met werk verzet. De tennishal van Jan Schreur is groot, dus er moest heel wat aan te pas komen om te zorgen dat het verhaal op de beste manier verteld kan worden. Uiteraard moest eerst alle apparatuur naar de locatie gebracht worden en vervolgens werden er rolsteigers in elkaar gezet om het frame voor het licht in te kunnen hangen. Gelukkig waren er voldoende versnaperingen aanwezig om dit zware werk goed te verrichten. De decorploeg heeft zich uitgeleefd en voor de Contactfans die de voorstellingen al jaren bezoeken kunnen we met plezier en trots vermelden dat er een ware Bert Lont-creatie te bewonderen is! Ik zou daar graag wat meer over willen schrijven maar de gehele Contactploeg, inclusief Bert zelf, heeft mij een geheimhoudingsplicht opgelegd, helaas! Maar: u zult uw ogen de kost kunnen geven, dat kan wel alvast vermeld worden. Het driemanschap Bert Lont, Chris Boot en Jan Tielen hebben de hal behalve van decor ook voorzien van de nodige technische snufjes zodat we straks niet onder neonlicht hoeven te spelen, maar mooi belicht zullen worden – om over de speciale effecten nog maar te zwijgen. Vandaag was de eerste echte doorloop waar we tevreden over mogen zijn. Het was nog wel even wennen: “eh… waar moet ik nu heen” (zoals gezegd: het is een flinke ruimte) en soms een: “waar is mijn tegenspeler? Oh, daar!” maar met een aantal keren oefenen beginnen de scènes nu mooie vormen aan te nemen. Pakt u de agenda er alvast bij om te noteren wanneer u komt kijken?

Voorstellingen: première 15 mei, 17, 18, 19 mei en 24, 25 en 26 mei, aanvang telkens om 20.30. Locatie: Tennishal van Jan Schreur, Weereweg 28 in Lutjewinkel

April 2019

Nieuws van TG Contact

En voor je het weet… is het alweer april. Laten de narcissen zich in alle uitbundigheid zien, verschijnen er bloesems in allerlei kleuren, lopen er lammetjes in de wei en staat Contact voor het eerst écht op de locatie waar het gaat gebeuren. Dat we nu al over de speelruimte kunnen beschikken is mede te danken aan Mark Smit van Smit Constructies uit Winkel; hij sponsort Contact door langer dan gebruikelijk opslagruimte te verhuren voor caravans en campers die nu nog bij Jan Schreur staan – en de huur van die opslagruimte neemt Mark voor zijn rekening. Wat een super gebaar! En we waren al ontzettend verrast met de opbrengst van de voorjaarsbeurs, waar we ons verlies van het Corso (de in het water gevallen koffieverkoop, weet u het nog) konden goedmaken. Dat is gerealiseerd dankzij talloze prijzen (verzorgd door de plaatselijke middenstand en standhouders op de beurs) die wij mochten weggeven en dankzij de vele loten die we hebben verkocht – aan u!  We zijn blij om zo veel trouwe fans te mogen hebben die ons op allerlei mogelijke manieren steunen. Terug naar die eerste repetitie op locatie. Vanuit de spelers zijn er enthousiaste reacties: wat een ruimte! lekker groot! super gaaf! inspirerend! Niet alleen de spelers en regisseur waren er, ook de technische mannen die licht, geluid en decors gaan verzorgen waren aanwezig en lieten hun fantasie al de vrije loop: “als we dan daar…”, “even meten hoe dat dan uitpakt”… “oh, kijk, dan kunnen we hier mooi….” Kortom: de Contactmachine loopt op volle stoom richting voorstellingen!

Speeldata: 15 mei, 17, 18 en 19 mei en 24, 25 en 26 mei.

Janurari 2019:

Nieuws van TG Contact

Nieuws, veel nieuws, van TG Contact. Vanaf september zijn we weer aan de slag gegaan met workshops en we mochten daardoor drie nieuwe leden verwelkomen. Verder zijn we heel blij te kunnen melden dat wij ook voor dit seizoen weer een kei van een regisseur hebben gevonden. Dit jaar neemt Lisa Stam het schrijven van een stuk en de regie daarvan op zich. Zij is geboren en getogen in Warmenhuizen en heeft een warme band met Spot70, waar haar ouders al jarenlang mooie rollen neerzetten. Lisa studeerde af aan Frank Sanders’ Akademie voor musical- en muziektheater en vervolgde haar studiepad in Arnhem, waar zij haar diploma voor theaterdocent behaalde. Sindsdien maakte ze een bijzondere voorstelling met haar ouders, geeft ze workshops en is ze werkzaam als theaterdocent. We zijn blij met haar energieke, vrolijke aanpak en na de lezing van het eerste script kunnen we gerust stellen dat er een bijzondere voorstelling gecreëerd gaat worden. Op een bijzondere plek. Dit jaar zijn we te gast bij Jan Schreur in Lutjewinkel. Hoe en waar en wanneer precies, dat zóu u ons kunnen vragen – dit weekend al: op de Voorjaarsbeurs.

Tot onze grote verrassing en blijdschap mag Contact dit keer tijdens deze beurs het Rad van Fortuin bedienen – dit op voorspraak van Jan Schreur. Hij hoorde hoe één van onze belangrijkste sponsoractiviteiten, namelijk het verkopen van koffie, thee en cake tijdens het Corso dit keer jammerlijk in het water was gevallen. 23 september 2018 was inderdaad de dag dat we letterlijk van de regen in de drup raakten. Druipend en wel hebben we geprobeerd om geld te verdienen voor onze nieuwe productie, maar daarvan was helaas geen sprake. Om dat verlies te helpen compenseren mogen we op 2 en 3 februari lootjes verkopen voor het Rad van Fortuin. Zowel de standhouders van de Voorjaarsbeurs als winkeliers en ondernemers in Niedorp en omstreken hebben op hartverwarmende wijze gehoor gegeven aan onze vraag om ons te helpen door prijzen beschikbaar te stellen. We hopen dan ook van harte dat u de Voorjaarsbeurs komt bezoeken (toegang is gratis) en dat we u kunnen verblijden met één van de mooie prijzen!

De Voorjaarsbeurs is op 2 en 3 februari, van 11.00-17.00, Zandwilg 9, Winkel

5 mei 2018 :: Kleren maken de man/vrouw

Vlak voor de meivakantie hadden we een bijzondere repetitieavond, bij toneelgroep Contact. Een iedere productie terugkerend hoogtepunt, kunnen we wel zeggen. En dan hebben we het over het passen van de kostuums. Steevast zorgt dat voor een wat opgewonden, uitgelaten, misschien zelfs wel jolig te noemen sfeer. Hier wordt het kind in de volwassene wakker gekust, hier gaat de verkleedkist open, geen speler ontkomt aan zijn innerlijke kleuter en paradeert met een brede glimlach rond in zijn nieuwe uitdossing. Het is een vrolijk kijken en bekeken worden, een opgetogen theatrale modeshow. Ook deze keer was het weer feest.
Een feest der herkenning ook trouwens, voor een deel. Er is tenslotte sprake van een handvol illustere sprookjesfiguren, in deze voorstelling, en daar heeft iedereen dan wel zo ongeveer een beeld bij, voor zichzelf. U misschien ook wel. Maar toch.. dan kent u Gertruud Keetman nog niet, onze tovenares met naald en draad. Onze textielkunstenares. Die heeft dan toch ook zo haar eigen eigenwijze kijk op vertrouwde figuren, geïnspireerd natuurlijk weer door het allerminst alledaagse script.

29 april 2018 :: Bos

Bos. Zo heet de nieuwe voorstelling van tgContact. Een grimmige geschiedenis in vier stappen. Een sprookje dat niemand bekend voorkomt.

affiche bos klein

En zo ziet het affiche eruit. Binnenkort zal het her en der opduiken, langs de weg en in de krant, op sociale media, prikborden en achter etalageruiten.

21 april 2018 :: Even terug van weggeweest

Dit jaar hebben we onderdak gevonden in de Willibrorduskerk in Haringhuizen, we schreven er al over. Opnieuw een prachtige locatie, die onze regisseur inspireerde tot een heel eigen verhaal. Onze regisseur, dat moet ook even verteld, is dit jaar Janna de Lathouder. Een naam die u allicht bekend zal voorkomen. Niet alleen omdat zij allerwegen aan de weg timmert en daarnaast een aantal schitterende kinderboeken heeft geschreven, maar ook omdat zij eerder al vier voorstellingen maakte met tgContact. Zus, Wroet, Crasshhh! en Jacoba, om ze maar even op een rijtje te hebben. Dit jaar is zij even terug van weggeweest, om nog eenmaal iets moois met ons te maken. Bos, heet het. In het kerkje van Haringhuizen dus.

17 april 2018 :: Bos in de kerk

De Willibrorduskerk te Haringhuizen. De eerste steen, zo valt op wikipedia te lezen, werd al in 1325 gelegd en sindsdien staat het kerkje dus op zijn terp enigszins boven het dorp uit te steken, van heinde en verre te zien. Al werd er in de loop van de geschiedenis wel het één en ander bijgebouwd en weer afgebroken, verbouwd, hersteld, ingekort en gerestaureerd, zoals ook dat voor historische kerkjes gebruikelijk is.
Onder het blauwgroen, groenblauw geschilderd houten tongewelf, tegen het fraai afgewerkt decor van de preekstoel uit 1654 en de even oude doophekken, de houten deuren en spitse vensters, op de zwarte vloer van eeuwenoude, afgesleten grafzerken zal de eerste weekeinden van juni ‘Bos’ worden gespeeld, de nieuwe voorstelling van tgContact. Een verhaal, speciaal voor deze plek geschreven door Janna de Lathouder. Een voorstelling, geschreven op het lijf van tgContact. Een kerkbezoekje waard.

11 april 2018 :: Dictie en articulatie

In het inmiddels vertrouwde repetitielokaal Onder De Kastanje wordt ijverig gestudeerd op tekst en choreografie, dictie en articulatie. Niet onbelangrijk, die laatste twee, gezien de locatie waar dit jaar voor gekozen is: het kerkje van Haringhuizen. Een schitterende, historische plek om te spelen uiteraard, maar ook, om het misschien wat oneerbiedig uit te drukken, een galmbak, zoals dat voor kerken gebruikelijk is. Een extra uitdaging dus voor de spelers van Contact.

5 april 2018 :: Op weg

Geen nieuws is goed nieuws, moest er lange tijd maar gedacht worden, over Contact. Nu het voorjaar langzaam ontwaakt, wordt het hier ook wel weer eens tijd voor nadere berichten. De repetities voor de nieuwe voorstelling zijn in volle gang, laat dat als eerste gezegd zijn. Dat mag ook wel natuurlijk, zo begin april. Het zal niet lang meer duren of we zijn het repetitielokaal ontgroeid, met dit verhaal. Dan gaan we verder op locatie. We zijn, kunnen we zeggen, op weg.

bos locatie

11 november 2017 :: Op zoek naar licht

Spelen op locatie, zoals Contact al jaren doet, is telkens weer een uitdaging. Voor de spelers, maar zeker ook voor de technische staf. Zonder de mannen en vrouwen van de techniek zouden onze voorstellingen niet gespeeld kunnen worden. G
elukkig is Contact gezegend met een zeer trouwe ploeg technici. Kundig, creatief, meedenkend, zelfredzaam, hardwerkend, doortastend.. en ook nog sympathiek en altijd goedgehumeurd.
Als aanvulling op dit geweldige team zijn wij nu op zoek naar een extra lichttechnicus. Iemand die het mooi lijkt onze bijzondere voorstellingen in het licht te zetten en actief deel uit te maken van onze vereniging.
Ervaring is geen vereiste en zeker niet zo belangrijk als enthousiasme en motivatie. En liefde voor het theater.
Je loopt om te beginnen een periode mee met onze vaste lichtman Jan Tielen, die je wegwijs zal maken en begeleiden. Op termijn bestaat de mogelijkheid cursussen te volgen in lichttechniek, om je verder te bekwamen. In de toekomst, is de bedoeling, kun je het stokje overnemen.
Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met
Jan Tielen: 06 10 89 48 34

15 september 2017 :: Terugblik

Voor wie het leuk vindt om een blik in het verleden van Contact te werpen kan gemeld worden dat vandaag een nieuwe pagina aan deze site is toegevoegd met een terugblik op de voorstelling ‘Staal’. Met uiteraard een handgeknutseld fotofilmpje.

14 september 2017 :: Workshop

Vanavond was na een lange, lege zomer weer de eerste toneelavond van het seizoen. Als vanouds een workshop, om er weer even in te komen. Om de toneelspieren even los te maken. De fantasie weer op gang te helpen. Voor velen de eerste kennismaking met de nieuwe regisseur, die voor anderen al bekend was. Een gelegenheid bovendien voor nieuwe spelers om eens te zien of het wat voor ze zou zijn, zo’n toneelvereniging. De avond werd gevuld met een grote diversiteit aan namenspellen, improvisaties en oefeningen. Er was aandacht voor stil spel, uitbundig spel en looproutes. De eerste stappen op weg naar een nieuwe voorstelling.

12 september 2017 :: Terug in de gelederen

Na regen komt zonneschijn. Met dit positief cliché in gedachten starten wij deze week een nieuw theaterseizoen. Met een nieuwe regisseur. Hoewel, nieuw.. helemaal nieuw is ze nou ook weer niet.. graag stellen wij u voor aan een oude en goede bekende: Janna de Lathouder.

janna de lathouder

Janna studeerde aan de toneelacademie van Maastricht, afstudeerlichting 2006. Sindsdien werkt ze onder meer als theaterdocent bij de toneelgroep Amsterdam en regisseert ze verschillende gezelschappen in het jongeren- en volwassenentoneel. Zo deed ze bijvoorbeeld een aantal jaren de Theater Na De Dam voorstelling. In Noordholland was of is ze onder meer regisseur bij Spot70, Het Gezelschap, Jeugdtheaterschool Schagen en Artiance.
Niet alleen schrijft zij haar eigen voorstellingen, maar ook verhalen en columns. Bovendien is inmiddels een viertal prentenboeken verschenen, die zij samen met een illustrator maakte. Alles wat overblijft werd in 2014 bekroond met de voorleespluim en verscheen in vertaling ook in Duitsland, de VS, Zuid Korea en China.
Met enige trots kunnen wij zeggen dat Janna dus ook vier voorstellingen met Contact maakte. Wroet, Zus, Crashh! en Jacoba. De laatste ter gelegenheid van de feestelijkheden rond 600 jaar stadsrechten voor Winkel. Elders op de site is uiteraard meer informatie over deze voorstellingen te vinden.
Wat een nieuw seizoen met Janna ons gaat brengen, daarover valt nog weinig te vertellen. Maar dat het iets origineels en unieks zal worden, dat staat wel zo’n beetje vast.

15 mei 2017 :: Tegenslag

Theater is theater natuurlijk, een illusie. Een verhaal, losgezongen van de werkelijkheid. Maar het is soms net het echte leven ook. Het gaat niet altijd zoals de bedoeling was, hoe goed de bedoeling ook was. Het gaat niet altijd allemaal zoals je het zou willen. Bij toneelgroep Contact kunnen we daar van meepraten, dit seizoen. We hadden een prachtige locatie gevonden in zwembad De Wirg, waar de bereidwilligheid van bestuur en vrijwilligers vanaf het begin hartverwarmend is geweest. We hadden een schitterende tribune gebouwd, naar ontwerp en onder leiding van onze eigen alleskunner Chris Boot. We hadden een nieuwe regisseur, we hadden een aantal enthousiaste nieuwe spelers en we hadden een script. Een voorstelling in de steigers. Een voorstelling die er echter niet komt. Door allerlei tegenslag en onvoorziene omstandigheden, die wij u verder zullen besparen, hebben wij helaas moeten besluiten de geplande productie dit jaar af te blazen. Een ferme teleurstelling voor alle betrokkenen – spelers, technici, regisseur, locatiehouders en u als publiek – maar jammer genoeg in de buiten iemands schuld ontstane situatie het enig juiste besluit. Om dit bericht toch positief af te ronden, melden wij u dat Contact zeker niet bij de pakken neer zal blijven zitten en zich snel zal richten op een nieuwe productie, het volgend seizoen. En zeggen wij ondanks alles: tot ziens.
IMG_3883

15 maart 2017 :: Bericht vanaf de tribune

Het voorjaar hangt weer in de lucht, met de belofte van allerlei moois. Het zonnetje komt eens voorzichtig kijken, de bollen schieten pardoes uit de grond, bomen zwellen vast hun knoppen, de vogeltjes laten zich uitgebreid horen en toneelgroep Contact bereidt zich voor op een nieuwe voorstelling. Op locatie, net als ieder jaar.
Maar dit jaar hebben wij ook nog een speciale verrassing, voor ons publiek.
Ja, een schitterende voorstelling zeker, zult u denken, en dan heeft u natuurlijk gelijk. Het belooft iets zeer aparts te worden, op alweer een bijzondere locatie. Verrassend, als elk jaar, dus daarover later meer want dat is niet de verrassing.
Nee.. als u in mei onze voorstelling bezoekt, en wij hopen uiteraard dat u dat doet, zult u daarvan kunnen genieten vanaf een splinternieuwe, speciaal voor Contact gemaakte tribune die plaats biedt aan 72 stoelen. Ja, hooggeëerd publiek, dat leest u goed: stoelen. Daarmee biedt deze tribune veel meer zitcomfort, ruggensteun, armslag en beenruimte dan eerdere jaren het geval was. De mobiele en uitklapbare paardensporttribune die we eerder gebruikten is vele jaren een geweldige uitkomst geweest, maar – eerlijk is eerlijk – er werd ook wel eens op gemopperd. Van houten kont en pijnlijke rug. En dat hoeft nu niet meer. Dankzij het onvolprezen technische team van Contact, dat deze nieuwe tribune zelf en eigenhandig maakte. Volgende week doen wij verslag van hoe dat in zijn werk ging, maar op de foto ziet u alvast dat het geen half werk is geweest.

technisch team met nieuwe tribune

25 november 2016 :: Uit het repetitielokaal

Altijd spannend, zo’n eerste periode van een nieuw seizoen, met ook nog een nieuwe regisseur. Vier nieuwe spelers. Waar moet dat heen, hoe zal dat gaan? Om daar achter te komen, en achter elkaar, hebben we ons in het dierenrijk gestort. Met volle overgave. Met huid en haar. En met vooralsnog hilarische gevolgen.

dierentuin

21 november 2016
:: De nieuwe locatie

Vandaag bezochten we, met een aantal spelers, de regisseur en de mannen van de techniek, natuurzwembad De Wirg. Dat wordt namelijk de locatie voor de komende voorstellingen, zo is besloten. Voor het eerst in lange tijd durven we het weer aan een locatie in de open lucht te kiezen.
Het was een miezerige, druilerige, grijze middag, vanmiddag. Het zwembad lag er verloren en niet op zijn voordeligst bij misschien. Maar goed.. het is niet voor niks half november. En zelfs nu was het duidelijk: wát een mooie plek!

de wirg

27 oktober 2016 :: Locatiebezoek #3

Afgelopen weekeinde bezocht een min of meer toevallige delegatie een voorstelling van collega’s uit Barsingerhorn. In Barsingerhorn. En de feestzaal zo eens met andere ogen opnemend kon zomaar ineens het idee postvatten dat dit eigenlijk ook wel een heel mooie locatie zou kunnen zijn. Met die mooie grote bar en dat toneel met die gezellige, rode gordijnen. Dat halfronde houten plafond.

IMG_2657

17 oktober 2016 :: Locatiebezoek #2

De zoektocht naar een spannende en uitdagende, inspirerende locatie verlegde zich dit weekend naar het kunstenaarsdorp Bergen. In Noord-Holland. Niet omdat daar gespeeld gaat worden hoor. Natuurlijk niet. Veel te ver weg. Maar omdat er vanwege de kunst-tiendaagse een tent stond opgesteld die het bekijken waard was. En wees eerlijk, met een tent als deze wordt ieder willekeurig weiland een locatie.

tent s

16 oktober 2016 :: De technische dienst

Een ander jaarlijks terugkerend ritueel, aan het begin van ieder seizoen, is de technische avond.
Onder leiding van Jan de Lichtman worden alle kratten met lampen, spots en snoeren, die na de laatste voorstelling van het seizoen ervoor met haastige spoed zijn ingepakt en opgeborgen, tevoorschijn gehaald en weer uitgepakt. Van ieder snoer, van elke lamp en alle stopcontacten wordt aarding en werking gecontroleerd en vastgesteld.
Waarna alles weer ordelijk in de juiste kratten wordt opgeslagen. Opdat we bij het opbouwen niet voor onaangename verrassingen komen te staan.
En omdat er altijd wel iemand lekkere hapjes komt brengen, is het niet moeilijk voldoende vrijwilligers te vinden, voor deze avond.

techn av coll

14 oktober 2016 :: Locatiebezoek

Het is het begin van een nieuw seizoen. Er is een enthousiaste start gemaakt met een aantal goedbezochte en uitdagende workshops. Nieuwe spelers dienden zich aan, anderen keerden terug van een jaartje pauze.
Ook de jacht op een geschikte, spannende en inspirerende locatie is geopend. We bezochten om te beginnen het natuurzwembad de Wirg in Winkel. Waar we buitengewoon hartelijk en welwillend werden ontvangen en rondgeleid, langs de voor de winter leeggepompte en half drooggevallen bassins, de historische kleedhokjes en de verlaten ligweides. Zeer veelbelovend allemaal. De fantasie sloeg vrijwel meteen op hol, zoals dat hoort. Zouden we het dit jaar weer eens aandurven, een buitenlocatie.. Dat wordt nu even de vraag.

collage

3 oktober 2016 :: Een goede start

Wat een energieke, levendige en goedbezochte workshop beleefden wij afgelopen donderdagavond. Wat een pit! Wat een vrolijk enthousiasme! En wat een talent! De nieuwe repetitieruimte puilde er zowat van uit. We kunnen gerust spreken van een goed begin van het nieuwe toneelseizoen. Waarvan akte.

27 september 2016 :: Workshops voor nieuwe spelers

Het is al eerder gezegd, toneelgroep Contact is op zoek naar nieuwe spelers. Lijkt het je leuk om mee te spelen, dan lijkt het ons leuk wanneer je onze workshops bezoekt. Speciaal om te kijken of het wat voor je is. Kennis te maken met het spelen en de spelers.
Ervaring en leeftijd spelen geen rol. Jong, oud, man, vrouw of anderszins.. iedereen is welkom. Inzet, plezier en enthousiasme zijn de toverwoorden.
De workshops zijn op donderdagavond, vanaf 20 uur, Onder de Kastanje, Paadje 22 in Nieuwe Niedorp. Gratis en vrijblijvend. De data: 29 september, 6, 13 en 20 oktober. Vragen stellen of aanmelden kan op 06 44 3456 44.

workshops bij contact 2

26 september 2016 :: Op de corsomarkt

Het is een jaarlijkse traditie. Het bloemencorso in Winkel zelf natuurlijk, maar ook de koffiekraam van toneelgroep Contact op de bijbehorende markt. In groten getale komt het publiek eropaf, op de vers gezette koffie en vooral de cakes uit eigen bakkerij. En het taartmes snijdt aan meerdere kanten, zogezegd, want een dag als deze is niet alleen uitstekend voor de teamgeest, we begroeten ook ons publiek maar weer eens, en we spekken er op bescheiden wijze de toneelkas mee.

corsokoffie 3

19 september 2016 :: Op zoek naar nieuwe spelers

Een nieuwe voorstelling staat op stapel. Altijd een spannende tijd.. wat gaat het worden?
Lijkt het je leuk om mee te spelen, dan word je bij deze van harte uitgenodigd voor de workshops die toneelgroep Contact organiseert, speciaal om nieuwe spelers te leren kennen.
Een goede en leuke manier om eens te kijken of het inderdaad wat voor je is. Kennis te maken met het spelen, en de spelers.
Ervaring is niet belangrijk en leeftijd speelt geen rol. Inzet, plezier en energie zijn de steekwoorden.
Per workshop worden verschillende eenvoudige spelopdrachten gegeven en er wordt gekeken naar ieders eigen interesse en kwaliteiten.
De workshops zijn op de donderdagavond, van 20:00 tot 22:30 uur. De eerste is op 29 september, de donderdagen erop volgen er nog drie. Deelname is gratis en vrijblijvend. Je bent welkom in het gebouw Onder de Kastanje, Paadje 22 in Nieuwe Niedorp.
Vragen of aanmelden kan via 06 44 3456 44

workshops bij contact

13 september 2016 :: Een nieuwe regisseur voor Contact

September 2016. Een nieuw toneelseizoen breekt aan. Binnenkort begint Contact met de repetities voor een nieuwe voorstelling. Zoals de laatste jaren bijna vanzelfsprekend is geworden, wordt dat in elk geval weer een locatievoorstelling. Verder valt er nog niet veel over te vertellen – we moeten nog beginnen tenslotte – behalve dan dat we dit seizoen starten met een nieuwe regisseur.
Kitty Relleke studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en is theatermaker en theaterdocent. Daarbij heeft ze een achtergrond in de dans, zowel modern als klassiek.
Naast Contact regisseert zij bijvoorbeeld ook Spot’70, uit Warmenhuizen, en schrijft en regisseert ze voorstellingen en projecten voor haar eigen gezelschap, Scenario du Coeur.
“De mooiste verhalen ontstaan door ze samen te vertellen”, zegt Kitty. Vanuit die gedachte gaat ze ook met Contact aan het werk. Om met de spelers een nieuw, uniek verhaal te laten ontstaan. Vanuit samenwerking. En vanuit de liefde voor het verhaal.
Eerder werd Contact onder meer geregisseerd door Bram Huijten, Janna de Lathouder, Roy Drommel en Martijn ten Broeke.
Lees meer over Kitty Relleke op haar website.

kitty relleke

5 juli 2016 :: STAAL is klaar

Staal is klaar. Missie geslaagd. Dat kunnen we wel zeggen. Tijd voor nieuwe plannen en avonturen. Voor nu resten ons warme woorden van dank.
Aan u, in de eerste plaats, ons publiek. Aan onze gastheren en –vrouwen op de locatie Collection ’39 – ’45, die meer voor ons hebben gedaan en betekend dan wij voor mogelijk hadden gehouden. En aan Bram Huijten tenslotte, die ons dit jaar regisseerde en dit Staal met ons smeedde, en die op zijn beurt op weg gaat naar nieuwe avonturen.

slot foto niedorper

3 juli 2016 :: Slot

Slotbeeld van Staal. Hierna moet er worden opgeruimd. Min of meer netjes wordt het immers niet vanzelf.

foto kitty

1 juli 2016 :: Uitverkocht

Een beeld uit de voorstelling. Een uitverkochte voorstelling zelfs. Goed nieuws voor ons. Het goede nieuws voor u is dat er nog twee voorstellingen zijn..

fb omslag

29 juni 2016 :: Aftellen

We tellen de dagen af naar de laatste drie voorstellingen van Staal. Reeds vier succesvolle afleveringen liggen achter ons. Met veel en enthousiast publiek.

fb2

22 juni 2016 :: Over STAAL

Een lekker grote foto in de Schager Courant, met een korte, maar zeer krachtige recensie in het onderschrift.

Een prachtige recensie in krant!

16 juni 2016 :: Vooruitblik

We hadden een goed gesprek met de krant vandaag.

16 mei 2016 :: De flyer

Binnenkort ziet u ze overal rondgaan, op straten en pleinen, in winkelcentra en cultuurpaleizen, maar nu is het nog even een primeur. De flyer voor Staal.
In zeerveelvoud gedrukt door onze hofdrukker, Rowa Druk & Media in Nieuwe Niedorp. En Anneke Heemsbergen heeft er ook de hand in gehad trouwens.

Staal flyer A5 voorzijde


# Reacties uitgeschakeld voor Blog