tgcontact

theater op locatie

Gonnie

De eerst rol van Gonnie was in een toneelstuk “Celine slaat toe”.  Ze speelde een huishoudster die de rol van de vrouw des huizes moest overnemen. Dat is ruim 30 jaar geleden. Het stuk is maar één keer uitgevoerd maar ze was wel gelijk “verkocht”. Daarna is Gonnie bij toneelvereniging “Sayonara” uit Koedijk gekomen. Daar heeft zij een aantal jaar gespeeld. Haar favoriete rol was in  het stuk “Vaderdag”. Een verhaal over een door haar vader misbruikt meisje dat in een psychiatrische inrichting zat. In de rol van dat meisje kon zij veel verschillende emoties kwijt. 

Haar favoriete zin is een keiharde gil uit een doodskist.

[Dit was de opening van “Tot de dood ons scheidt”.]

Gonnie heeft altijd al een lekker gemeen mens willen spelen, zo eentje waar iedereen een beetje een hekel aan krijgt. Als ze zichzelf mag beschrijven komt zij tot de volgende  drie woorden: “Lief, zorgzaam en knap, volgens Aad dan…., mijn man, en die kan het weten toch?”

Ze is bij Contact gekomen omdat, na ruim tien jaar niets aan toneel gedaan te hebben het weer begon te kriebelen. “Toneel is een heerlijke uitlaatklep, een plek waar je iemand anders kan zijn of juist zo jezelf. Waar niemand je aanspreekt over de gekkigheid die je neerzet of de emoties die je toont.” Het op locatie spelen heeft haar ook doen besluiten om naar Contact te komen.

Als ze geen toneel speelt, werkt ze wat, sport ze wat, wandelt ze wat met de hond en doet ze zo min mogelijk aan huishouden. Heel gewoontjes dus…. Oh ja ze zorgt ook nog een beetje voor haar man, dochters, moeder, gemene kat en een slimme hond.


# Reacties uitgeschakeld voor Gonnie