tgcontact

theater op locatie

Jan

Hollandser kan het bijna niet.

Zijn favoriete uitspraak;  Hè hè, Nou nou, Poeh poeh, Tsjonge jonge, Tiswat!

Bijnaam; Harrry!  Jazeker! wel met 3 erren, want die met 2 komt al zo vaak voor.

Dat Harrry is afkomstig van dat bekende gezegde, U kent het vast wel.  ”Hij is een handige Harrry”  Want als er geen theater is, dan is er voor deze jonge AOW-er wel weer wat te knutselen of uit te vinden. Vooral nutteloze machines die wel werken maar nergens toe dienen hebben zijn voorkeur.

Theater/Toneel;
Al als klein jochie speelde Jan de hoorspelen na die in vroeger tijden op radio werden uitgezonden. Dan ging zijn fantasie op hol. Op zijn buik al zwemmend door de kamer, onder de tafel en tussen de stoelen zijn best doende om als walvis het zondagse middagtukje van zijn ouders ruw te verstoren.
Want ja, een walvis heeft nu eenmaal ruimte nodig!
Het bloed kroop dus al snel waar het moest wezen en werd op latere leeftijd vervolgd met een jaar of 10 improvisatietheater bij theater vereniging “Papaver” in Alkmaar.
Een prachtige tijd, zonder tekst op de planken en al improviserend er toch een mooie voorstelling van weten te maken. “Ten zeerste aanbevolen voor de gehele mensheid”, aldus Jan.

Na deze periode, en een kleine pauze kwam tijdens de “Moerbeker kermis” toneelgroep “Contact” in beeld. Een bijzondere groep mensen met een grote verscheidenheid aan karakter, eigenzinnigheid en een enorme drive om elk jaar weer wat moois op de planken te zetten.
Inmiddels maakt Jan al weer een jaar of 5 deel uit van deze groep en is vast van plan om dit nog vele jaren vol te houden.
Hij groet u allen en hoopt u nog vele malen tijdens de voorstellingen te mogen ontmoeten.


# Reacties uitgeschakeld voor Jan