tgcontact

theater op locatie

Staal

2016 :: Een geheime missie

_DSC1889

Een loods op een industrieterrein. Binnen hangt de geur van smeer, rubber en olie. Het lawaai van schuurmachines en lasapparatuur kaatst tegen de wanden. Blikkerend blauw licht. Staal. Hier steken mannen hun vrije tijd in jeeps, trucks, motorfietsen. Allemaal legergroen. Om het sleutelen zelf, natuurlijk. Maar ook om het weer rijdend te krijgen, in originele staat. Om het te behouden. Noem het gerust hun passie. Noem het fascinatie. Voor de robuuste techniek, voor het stoere vermogen. De brute romantiek. En de vraag misschien, die door deze voertuigen onvermijdelijk wordt opgeroepen, hoe het zou zijn..
Staal is een montagevoorstelling, samengesteld op basis van interviews, ideeën en tekstbijdragen van regisseur en spelers, historische bronnen en bestaande teksten, liederen en gedichten.
Staal werd gespeeld in de werkplaats van Stichting Collection ’39 – ’45 in Winkel, de locatie waarop de voorstelling ook was geïnspireerd.

Script en regie waren van Bram Huijten, met tekstbijdragen van de spelers. De rollen werden gespeeld door Marion Breed – Houting, Maaike Heijnen, Marlize Helen Holtes, Bert Jong, Herman Koopman, Stefke Kroone, Paul Oudeman, Jos van Venrooij en Alie Vrieling. Decor en techniek werden verzorgd door Chris Boot, Bert Lont en Arjo Wijma. Het licht door Jan Tielen. De vormgeving was van Gertruud Keetman. Toneelmeesters waren Paul Visser, Maarten Jurjens, Ralph Smit, Duco Mansholt, Kenneth Ladee, Myra Ladee – Smit, Dirk vd Werf, Teun Bakker, Martin vd Werf en Henk Coehoorn. De financiën werden beheerd door Gerard Klaver. De pr werd gedaan door Jos van Venrooij, het drukwerk door Anneke Heemsbergen van Rowa druk & Media. De fotografie is van Frans en Tineke Onneweer en Bram Huijten.
Veel dank zijn wij verschuldigd aan de mannen en vrouwen van Stichting Collection ’39 – ’45, die wekenlang meer voor ons hebben gedaan en betekend dan wij ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Staal in het Noordhollands Dagblad:

nhd staal

staal nhd rec


# Reacties uitgeschakeld voor Staal