tgcontact

theater op locatie

Maaike

 

maaike

Toneelspelen doet Maaike al sinds 1991, dus dat is best al een hele tijd. Net zolang als haar huwelijk, zegt ze er dan bij. Huh? Okay.. Je mag hopen dat dat een geheugensteuntje is, of een grapje, in elk geval voor haar man. Maar dat zal ook haast wel, want verder omschrijft ze zichzelf als zorgzaam, en als iemand die naast haar werk en het toneelspelen graag voor haar gezin zorgt. Dus dat zit wel snor. Haar dochters speelden bij Jacoba ook nog een rolletje trouwens, in de bijbehorende film. Maar goed, dat terzijde.
Zorgzaam. Maar ook: spontaan. En: gek. Dan is het dus fijn om te ondervinden dat Contact bestaat uit een groep heel fijne mensen waarbij je geoorloofd gek kunt zijn. Maar ook serieus, als dat soms beter uitkomt.

 

Eet je bonen!

[uit Jacoba, de favoriete zin van Maaike]

 

Een warm en veilig nest, is het. Waar je gewaardeerd wordt. En waar je jezelf kunt zijn. Al is ze er dan ook weer niet zo goed in om nou eens uitgebreid te gaan zitten uitweiden over wie of wat dat dan is, in haar geval, jezelf. En dat maakt ook niet uit. Haar ei kan ze op het toneel wel kwijt. Haar favoriete rol ooit was een heks. Voor de toekomst hoopt ze nog op een mooie, serieuze rol. Naast haar huwelijk, dat spreekt.


# Reacties uitgeschakeld voor Maaike