tgcontact

theater op locatie

Zus

2012 :: Concurrentie komt in vele vormen

IMG_7302

Dit verhaal speelt gisteren en nu,
1000 jaar geleden en overmorgen.
Ergens anders en hier,
op een plek en nergens.
Het verhaal is net zo waar
als dat het een leugen is.
Juist daarom verdient het uw aandacht.

Aldus de wat raadselachtige tekst in het programmaboekje van Zus, de locatievoorstelling die toneelgroep Contact in 2012 op de planken bracht. Of niet op de planken natuurlijk, maar op de grasmat van de golfbaan in Winkel.
Centraal staat het Instituut voor Verloren Zaken, een bedrijf dat haar klanten wil helpen het verlies van wat dan ook ‘een plek’ te geven. Het Instituut heeft twee therapeuten in dienst en wordt, sinds de dood van haar vader, gerund door Viola Vriend, haar ex-man en diens dochter. Er is één klant, waar het bedrijf de handen aan vol heeft, er is een agent die zich te pas en te onpas doet gelden, er blijkt een zus te zijn die na jaren weer opduikt om Viola met haar leugens te confronteren, een imaginair vriendinnetje verschijnt, om Viola de les te lezen.. kortom, u had erbij moeten zijn.

Script en regie waren van Janna de Lathouder. De rollen werden gespeeld door Marion Breed, Linda Schrieken, Kelly Swinkels, Bert Lont, Stefke Kroone, Gert Schoorstra, Monique Groefsema, Herman Koopman, Nicole Kovacs, Marieke Metske, Suzanne Groen en Dick Feijen. De techniek was in handen van Jan Tielen en Frank Goosens. De decors werden gemaakt door Chris Boot en Arjo Wijma, de kleding door Thea Feijen en Gerda Wigarda. De voorstelling werd voorzien van live muziek door Orkest de Toekomst onder leiding van Steffen Snip.

De recensie in NHD Schager Courant:

Recensie 2012


# Reacties uitgeschakeld voor Zus