tgcontact

theater op locatie

Crashhh!

2014 :: Een absurde reis

Arie is boos

Crashhh! werd in 2014 gespeeld in het kunstenaarsatelier van Jan Mors in Oude Niedorp. Een loods die in een vorig leven gebruikt werd als werkplaats van een botenbouwer maar nu tot in de kleinste hoekjes volstond met schilderijen, beelden, installaties, uitprobeersels en experimenten. Gereedschappen, machines en materialen. Niet zeer ordelijk, maar wel erg inspirerend. En een kleurrijk, tot de verbeelding sprekend decor voor het verhaal van Arie. Die na een auto-ongeluk in coma raakt en daar geconfronteerd wordt met zeven vreemde types die hem de weg terug pas willen wijzen wanneer hij weet wat hij wil. En óf hij wel wil. De types maken hem gek met smerige thee, verwarrende vragen en eigenaardige wijsheden en lijken hem beter te kennen dan hem lief is.
Ondertussen zit Jenny, Arie’s vriendin, steeds radelozer op hem te wachten. En wordt zij getroost door een wel erg charmante dokter.
Als uiteindelijk ook Arie’s overleden broer Tom opduikt in zijn coma, leidt dat tot een verhelderende confrontatie. Met zijn broer, en met zichzelf.

Script en regie waren van Janna de Lathouder. De rollen werden gespeeld door Monique Groefsema, Linda Schrieken, Marieke Dwars, Marion Breed, Stefke Kroone, Bert Jong, John Broersen, Jos van Venrooij, Bert Lont, Herman Koopman, Winny Pie en Kelly Swinkels. Decor en techniek waren in handen van Chris Boot, Arjo Wijma en Bert Lont. Licht en geluid werden verzorgd door Jan Tielen en George van Lingen. De vormgeving werd gedaan door Gertruud Keetman, de pr en de productie door Tabitha Kannegieter. Het drukwerk door Anneke Heemsbergen. De fotografie was van Frans en Tineke Onneweer.

De recensie in het NHD/Schager Courant:

recensie nhd


# Reacties uitgeschakeld voor Crashhh!