tgcontact

theater op locatie

Monique

“Wat?! Een jaar niet spelen.” Dit was Monique haar eerste reactie toen de vereniging waar zij ook speelt bekend maakte dat er in 2019 geen stuk gespeeld wordt. En dat is voor Monique geen optie (“is er wat anders dan toneelspelen dan?”, zij speelt immers ook al ruim 20 jaar toneel , hier en daar met wat tussenpozen toen de kinderen nog klein waren . Nu zijn “de jongens” wat groter en heeft ze de tijd om zich compleet toe te leggen op haar passie.

Haar eerste rol was die van huishoudster in “Maartse bruiden” , en sindsdien heeft ze vele rollen gespeeld . De leukste was voor haar toch wel die van Florance Unger in “The odd couple” van Neil Simon. Het lijkt haar geweldig om een hippie of een “zelf yoghurt maak , macrobiotisch figuur op sandalen “ te spelen. “Wie weet gaat het ooit nog gebeuren.”

“En nu is het WC papier ook nog eens op, hoe moet ik nou naar de WC zonder WC papier”

[uit het aankomende stuk]

Sinds 2018 is ze aangeschoven bij de workshops van Contact. Hier heeft zij een hele nieuwe manier van toneelspelen ervaren , improviseren, “hi-ha-ho”-en en loskloppen en af en toe pure chaos was wat haar erg aanspreekt bij Contact . Ook het beginnen met niets en werken naar een volledige productie is een mooi proces volgens Monique


# Reacties uitgeschakeld voor Monique