tgcontact

theater op locatie

Wroet

2013 :: Het verhaal van Tränketräne

IMG_3485

De bewoners van Tränketräne leven van de kastanje-oogst. Maar omdat die de laatste jaren nogal terugloopt, moet er voor een andere bron van inkomsten worden gezorgd. Men besluit het dorp open te stellen voor bezoekers, die op zoek naar ontspanning van de rust kunnen komen genieten en zo wat geld in het laatje brengen.
De eerste bezoekster is een journaliste, die door haar beroepsmatige nieuwsgierigheid teveel vragen stelt. Waarom er zo weinig mannen in het dorp zijn, bijvoorbeeld. Waarom de post van Lein niet komt. En waarom Herr Milch per se dronken wil blijven.
Een harde en duistere waarheid komt zo langzaam maar heel zeker aan het licht.
Wroet werd gespeeld in de paardenstal van de familie Reijne in Lutjewinkel.

Script en regie waren van Janna de Lathouder. De rollen werden gespeeld door Marion Breed, Bert Jong, Tabitha Kannegieter, Herman Koopman, Nicole Kovács, Stefke Kroone, Bert Lont, Linda Schrieken en Louise Robert. Tijdens de voorstelling werd er gedanst door The Kicking Country Dancers. Herman Koopman bespeelde het accordeon. Licht en geluid, techniek en decor werden verzorgd door Jan Tielen, Chris Boot, Arjo Wijma, George en Petra van Lingen. Grime en kleding door Thea Feijen en Gerda Wigarda. De fotografie is van Frans en Tineke Onneweer.

De recensie in het Noordhollands Dagblad:

Recensie 2013


# Reacties uitgeschakeld voor Wroet