tgcontact

theater op locatie

Yuri

“Een andere manier van toneel leren spelen, improviseren, nieuwe dingen leren.” Als debutant in 2019 bij toneelgroep Contact zijn dit de voornaamste dingen die Yuri aangeeft. Niet dat hij onervaren is in toneel spelen, welnee hij heeft 21 jaar ervaring waarin hij rollen heeft gespeeld van zwerver, architect, kolonel, slager etc. etc.

Hij is begonnen in Heerhugowaard in 1998 in het stuk” Maartse bruiden” waar hij als piloot een kleine rol had. Nadat de vereniging in Heerhugowaard ophield te bestaan, is hij naar de toneelvereniging van Wogmeer gegaan. Bij deze vereniging heeft hij volgens zeggen zijn leukste rol gespeeld (Cor Druppelaar ,een louche onbeschofte “zakenman” in het stuk Opgezocht “)

“As dat mijn kind is , ben ik de paashaas…”

[Favorite zin uit “opgezocht”]

Maar omdat deze toneelvereniging niet jaarlijks speelt begon het in de tussenliggende jaren toch te jeuken, en via via is hij in contact gekomen met Contact.

Eerst “Staal“ bekeken en daarna “Bos”, en toen tot de conclusie gekomen dat dit wel een “cluppie” voor Yuri is. Dus in 2018 aangesloten bij de workshops en sindsdien trouw aanwezig.

“Een heerlijk open groep ,waarin creativiteit, lol en vrijheid een grote rol speelt.” En waar hij hoopt zijn ultieme droom rol te krijgen, de rol van slechterik “juist omdat ik dat niet ben…… ik ben een ei. “

Als Yuri niet met toneel bezig is, staat hij in de keuken ,lekker experimenteren met smaken, of gewoon iets lekkers maken  , is aan het gamen, tuinieren, of met de honden in de weer. Of natuurlijk gewoon lekker op de bank met een filmpje en een wijntje, want eten en drinken is wel zijn grootste valkuil, en dan voornamelijk sushi.


# Reacties uitgeschakeld voor Yuri